PERSBERICHT

Samenwerking volleybalclubs Herten en Oikos: VC HeRo

Volleybalclubs VC Oikos uit Roermond en VC Herten uit Herten werken, vooruitlopend op een fusie, steeds meer samen. Beide clubs hebben te weinig leden en te weinig vrijwilligers om zelfstandig te kunnen blijven bestaan. Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid aan ieder lid om op zijn of haar niveau de volleybalsport te beoefenen.

De samenwerking tussen de volleybalclubs heeft onder meer geresulteerd in zes combinatieteams met speelsters uit beide clubs in de competitie. De teams, die onder de naam VC HeRo (HertenRoermond), spelen starten zaterdag 24 september met de competitie in sportzaal Herteheym in Herten.

Daarnaast vinden de thuiswedstrijden van alle teams van zowel VC Oikos, VC Herten en VC HeRo plaats in sporthal Herteheym en is de jeugd van Oikos inmiddels overgestapt naar VC Herten. Ook begin en einde van het wedstrijdseizoen worden samen gevierd. De verwachting is dat ook de kleinere evenementen die beide clubs organiseren op korte termijn samengevoegd worden.

Een fusie van beide clubs kan naar verwachting in de loop van 2017 plaatsvinden. Voor het zover is, moeten nog verdere afspraken gemaakt worden  op het bestuurlijke en beleidsmatige vlak.

Meer informatie over dit bericht is verkrijgbaar via :

Bernadette Groszwardt van VC Oikos of
Petra Everaars, (tel 06 51 83 60 58)  van VC Herten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.