Wedstrijdverslag Oikos H1 – Ledub H2

Zaterdag 4 februari 2017: Heren 1 Oikos vs Ledub h2

Vandaag speelden we een thuiswedstrijd die we gezien de stand moesten winnen met 4-0. In de uitwedstrijd hadden we een duur punt laten liggen omdat we totaal geen focus hadden dus Jac gaf ons een duidelijke boodschap mee: focus focus focus !!!

1e set: (25-11) gewonnen:

Met de gebruikelijke basis begonnen we de wedstrijd met een paar mooie sprongopslagen van Rick.  Kris is afwezig vanwege werk, Marc die vanwege een rugblessure niet mee kan spelen helpt Jac met het coachen en Jules die alweer een paar wedstrijden de vaste libero is pakt in het begin een paar mooie reddingen.  Ook de bank is helemaal happy door het getoonde spel van de mannen van Oikos heren 1. We spelen onbevangen en lopen snel uit naar een 15-5 voorsprong en uiteindelijk de 25-11 winst.

2e set: (25-11) winst:

De 2e set is eigenlijk een kopie van de 1e set, zelfde spel, zelfde uitslag.

3e set: (25-16) winst:

Jac begint de 3e set met dezelfde mannen maar geeft al direct aan dat hij gaat wisselen en dat de basis maar moet zorgen dat dit mogelijk moet zijn. Ook geeft hij terecht aan dat we moeten waken voor de makkelijke 2 sets die geweest zijn. Door de strenge woorden en de terechte lach spelen de mannen weer gefocust maar toch kruipen er wat misverstanden in het spel en voor dat de helft gepeeld is staat Jac klaar met het bekende wisselgebaar. Bram en Jos moeten zich melden (Bas en Raoul) mogen even rusten. Uiteindelijk gaat ook de 3e set met gemak naar Oikos.

De 4e set (25-14) winst:

Het publiek verwacht nog een mooie finale en hoopt op een set waarbij de mannen van Oikos die van Budel onder de 10 kunnen houden maar dat gaat helaas niet lukken. Wel zijn er mooie punten van Oikos-zijde te bewonderen en als na 70 minuten spelen het 1e matchpoint een feit is hebben we 5 punten binnen en stijgen we door een nederlaag van PSV naar de 4e plaats.

Volgende week mogen we naar Meijel om tegen de nummer 12 onze focus te behouden en 5 punten mee te nemen naar Roermond.
M.v.g.

Marc Kessels

Heren 1

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.