Wedstrijdverslag Polaris H2 – Oikos H1

Zaterdag 28 januari 2017: Oikos H1 in Helmond tegen Polaris H2

Vandaag moesten we naar Helmond, het 1e probleem was de juiste koers varen naar Helmond, we konden via de A73, via de A2 of langs het kanaal, Google Maps kwam bij alle opties op 52 minuten rijden dus reden we (auto Gert-Jan) via de A73. Eenmaal in Helmond was het nog ff zoeken en omrijden omdat de navigatie een nieuwe wijk niet herkende. Met een kleine omweg vonden we de weg en werden we heel warm verwelkomt in een gezellige kantine waar de volksmuziek uit de boxen galmde. Ook waren er al linten afgezet want naast de sporthal zou Jan(tje) Smit optreden die avond. Na een paar red-bullszz, AA’s en koffies gingen we maar omkleden. De kleedruimtes waren boven maar die waren niet echt proper te noemen. Eenmaal onder gekomen bleek dat we nog wel een aantal minuten (uur!!) moesten wachten op eerdere wedstrijden. Op veld 2 speelde een oud Oikoslid van de jaren 90 (Remco Connors). Bij Jules en mij bekend maar bij de overige tieners ging geen lampje branden.

De 1e set (25-22) verloren:

Na de winst thuis met 3-2 en de 2-1 v/d PD-wedstrijd in ons achterhoofd hadden we vertrouwen dat we konden gaan winnen vandaag maar we waren ook bewust v/d sterkte v/d ploeg, ervaring, talent en alles van de grond halen bleek dus ook de 1e set meteen ons probleem. We begonnen redelijk maar in het midden v/d set waren we kansloos. Het einde v/d set kwamen we nog dichtbij maar het was te laat.

De 2e set (23-25) gewonnen:

In de 2e set hadden we direct de juiste flow te pakken en we liepen uit tot een ruime voorsprong. Helaas begonnen we net als eerdere wedstrijden boven de 20 fouten te maken, spanning in de ledematen en persoonlijke blunders waren oorzaak dat Polaris tot 23 terugkwam. Toch bezorgden 2 mooie punten aan het einde v/d set de winst en stonde we toch 1-1.

De 3e set (25-20) verloren:

De 3e set hoopten we door te drukken maar een te grote foutenlast en het goede spel van Polaris zorgden voor een 2-1 achterstand. Het spel van beide ploegen was van hoog niveau en er werden mooie rally’s uitgevochten.

De 4e set (25-20) verloren:

De coach hoopte door wat wissels in de 4e set toch weer een 5-setter eruit te spelen maar Polaris bleef goed spelen. We kwamen ver achter en een 3-1 verlies leek aanstaande, toch begonnen we aan het einde v/d set nog veel punten te maken en hadden we nog heel even het gevoel dat er meer in zat dan de 3-1 verlies maar helaas bleek het niet zo te zijn. Een goede ploeg heeft terecht gewonnen van ons en wij zakken naar de 5e plaats v/d competitie.

 

M.v.g.

Marc Kessels

Heren 1

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.