Wedstrijdverslag Oikos H1 – Furos H1

Na de terechte 3-1 nederlaag bij de koploper Tupos moesten we tegen Furos weer laten zien of we onze goede positie konden handhaven. Helaas kregen we voor de wedstrijd al 2 tegenslagen te verwerken. Pim de ambulanceman moest werken en Raoul was met zijn brommer gevallen en heeft daarbij de trottoirband gekust en was niet in staat om mee te doen.Toch hadden we goede moed op een succesvolle afloop, zeker toen we aan de overkant ook maar 7 spelers zagen staan.

Met 2 nieuwe spelers (Jos en Bram) in de basis begonnen we slecht aan de wedstrijd, Al snel liepen we tegen een 4-0 achterstand aan en halverwege de set stonden we nog meer punten achter. Maar aan het einde van de set begonnen we onze draai te krijgen en kwamen we nog in de buurt van Furos. Toch was het uiteindelijk 25-19 voor de bezoekers en moest er een nieuw plan worden gemaakt door Jac.

De 2e set was er 1 wissel, Marc voor Bram en een tactische zet die zou  moeten werken tegen de sterke aanval van Furos. Zowaar werkte de tactische zet en we stonden al snel ruim voor. Toen ook Rick ons servicekanon ging vlammen met keiharde sprongservices en een paar lucky balls (via net 2x en op de lijn) liepen we snel uit naar een uiteindelijke setwinst van 25-14.

Het vertrouwen was helemaal terug en de 3e set moesten we gewoon zo doorzetten. Helaas begonnen we weer slecht en na een paar zwakke aanvallen en onnodige fouten in het midden stonden we in het begin van de set direct weer dik achter. Toch bleven we de hele set in de buurt van Furos maar we konden geen series meer maken. Furos kreeg grip op de service van Rick en de spelverdeler van Furos wist met heel goede spelverdeling ons blok helemaal te verwaarlozen. De 3e set was dan ook een duidelijke winst voor Furos 25-19.

Dan moesten we maar de 4e set winnen om nog uitzicht op de winst te blijven houden. Jac bleef vertrouwen houden in het team en kon door blessures ook niet heel veel wisselen.

Furos bleef druk houden en wij moesten blijven knokken om punten te scoren. Elke keer kregen de 2 hoofdaanvallers van Furos de bal weer op de grond zodat we niet dichterbij konden komen. We hadden zelf nog wel een paar mooie ballen die applaus van de tribune opleverden, zelf had ik weer wat energie gevonden om een paar rake klappen uit te delen afgewisseld met een paar tactische plaatsballen maar de strijd was al gestreden en de laatste punten waren ook meer voor de statistieken dan een heuse poging om nog te kunnen winnen. 25-17 voor Furos.

De 1e seizoenshelft zit er op, 30 punten in 10 wedstrijden (4e plaats)  is een mooie score voor het eerste jaar in de promotieklasse. Toch hopen we de 2e helft nog mee te kunnen blijven doen om de 2e plek maar dan moeten we hard blijven trainen en fit en gezond blijven.

Mvg.
Marc Kessels

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.